El dia 11 de febrer, els alumnes de 4t vam anar al Museu del Suro a fer el taller "Ninets de suro". Ens van explicar la història de la formiga Fina Rebaixina i després vam crear un titella que ens el vam emportar a casa. Va ser genial !!!
El passat divendres 20 de febrer els alumnes de Cicle Inicial van anar d' excursió al Far de Sant Sebastià on van fer una activitat sobre els Pirates i al museu del Suro on van fer un taller de pintar suro.S'ho van passar molt bé!!!
Els alumnes de 1r a l'hora d'intel·ligències múltiples estem aprenent quines són les emocions bàsiques que sentim a diari. De fet, no són desconegudes per a nosaltres perquè des de ben petitons hem comprovat que les hem sentit, però ara el que fem és posar nom als sentiments que sentim en determinades situacions.
Parlem de l'ALEGRIA, la TRISTESA, la POR, l'ENUIG i l'AMOR.
Aquest dijous, vam veure un vídeo que explica la història entre l'amistat d'una cigonya i un núvol, i vam comprovar com aquests dos personatges senten aquestes cinc emocions al llarg de la seva relació d'amistat, com ens passa sovint també a nosaltres.
Aquí el teniu! A veure si vosaltres també detecteu quan senten alegria, tristesa, enuig, por i amor i com fem nosaltres, a veure si detecteu PER QUÈ?
És important saber com ens sentim i per què, ens farà estar millor amb nosaltres mateixos.
El dia 10 de febrer els alumnes de 5è vam anar al Museu del suro.
Vam fer el taller "A toc de corn!" i vam aprendre quines eren les feines que es feien abans per fabricar taps.
Durant un matí, vam fer de tapers vestits per l'ocasió, vam aprendre de primera mà com treballaven els nostres avantpassats i com ha sigut d'importat la indústria del suro per a la nostra vila.
Divendres passat, 6 de febrer, vam celebrar la nostra diada de la pau. Aquí teniu els vídeos que resumeixen la bonica tarda que vam passar plegats.
Els desitjos dels alumnes de 4t, el text de la PAU dels alumnes de 6è i les dues cançons que hem preparat per aquesta diada, van fer que visquéssim una estona molt bonica i emotiva tots junts.
Viure amb pau és quan no hi ha guerres, ni discussions, ni baralles, però no només això, les persones ens hem de poder expressar lliurement i tenim dret a ser respectats per tothom i, alhora, ser respectuosos amb els altres.
I és que la pau, va més enllà d’aquest respecte, perquè siguem d’on siguem, i siguem com siguem tots tenim el deure i el dret d’estimar-nos i viure en pau. El respecte fa que puguem tenir diàleg entre nosaltres, entre diferents cultures, diferents religions, nacionalitats, altres maneres de pensar... i així sí conviurem amb ella.
Per tant, la pau és ser solidari, humil, constant, en definitiva, ser bona persona, però no podem oblidar que també és la suma d’igualtat, llibertat i convivència.
N’hi ha molts que pensen que la pau al món és molt difícil d’aconseguir, però nosaltres volem ser optimistes i pensem que l’hem de començar a construir en els petits indrets perquè: petites accions x moltes persones = grans canvis.
Això vol dir que si ens respectem, som humils, solidaris i molt constants, podem aconseguir viure en un entorn amb pau. Cal que cada persona estigui amb pau amb el seu voltant, així serà més fàcil que hi hagi pau a la seva família, a la seva ciutat, al seu país, al nostre món.
Com a estudiants de 6è de primària, demanem que tothom tingui pau amb les persones que l’envolten, perquè creiem que no hi ha cap cosa més bonica en aquest món que ens ajudem uns als altres, tan difícil és ajudar-se?
Com diu la gent gran: “l’amor mou muntanyes” i nosaltres diem: “la boca pels petons, res d’insults, els braços i les mans per abraçar i les cames per anar pel bon camí”.
Esperem que arribi el nostre missatge a fons dels vostres cors, perquè així, haurem començat a construir un món amb més pau.
Els alumnes de 6è, a l'hora d'intel·ligències múltiples, estem aprenent a ser més intel·ligents emocionalment i personalment.
Avui hem vist un vídeo que ens agradaria compartir amb vosaltres. Estem aprenent a saber valorar-nos i estimar-nos més, identificant quines són les nostres qualitats, per potenciar-les i quins són els nostres defectes, per corregir-los.
És un vídeo que ens ha fet veure que ens hem d'estimar molt més a nosaltres mateixos, perquè totes tenim coses especials que ens fan ser diferents als altres. Nosaltres hem decidit que aquesta diversitat ens fa créixer i ens agrada, perquè les coses que són iguals ens avorreixen! No hem de voler ser algun altra persona per sentir-nos especials, sinó que hem de sentir-nos especials pel que som.
Divendres 30 de gener els nostres alumnes de 4t de primària van cantar conjuntament per la pau amb la resta de les escoles del poble. Vam passar un matí molt agradable. Una experiència molt bonica cantar tots junts per la PAU! Aquí us deixem un petit vídeo: CANTADA PER LA PAU (alumnes de 4t de Palafrugell)
Dijous dia 15 de gener, els alumnes de CS vam anar d'excursió al Parc de la Draga de Banyoles per tal de convertir-nos en arqueòlegs i aprendre un munt de coses noves sobre una època molt passada... El Neolític! Vam aprendre com construïen els seus habitatges, quines eines es fabricaven per caçar, cuinar, menjar, per guarnir-se (complements com collartes, braçalets...)
Els nostres monitors, en Jordi i la Sílvia, ens van explicar que han trobat moltes restes prehistòriques vora l'estany, entre elles, fusta! Que curiós... després de milers i milers d'anys no s'ha podrit gràcies al contacte amb l'aigua!
També vam aprendre com aconseguien la farina per fer el pa.
El que més ens va sorprendre, sens dubte, va ser quan els monitors ens van mostrar com feien foc els homes prehistòrics.
També vam passar una bona estona fent un recipient de fang, tal i com els homes i dones prehistòrics els feien.
Una de les activitats més divertides va ser aprendre a llançar fletxes.
Que difícil però molt emocionant!
I per anar acabant, vam fabricar manualment un "ganivet" tal i com ho feien a aquella època, amb sílex, un tronc i un cordill!